Vi erbjuder gratis hemleverans i hela Sverige!

2023-11-14

Andy Rietschel utsedd till VD för Kamux Sverige

Andy Rietschel har utsetts till VD för Kamux Sverige och blir medlem i koncernledningen från och med den 1 januari 2024. Rietschel börjar sitt uppdrag den 15 december 2023 och nuvarande VD Kerim Nielsen, kommer att fortsätta i sin roll fram till årets slut och aktivt delta i Rietschels introduktion på Kamux Sverige. Andy Rietschel kommer att vara baserad i Upplands Väsby, Sverige och rapportera till CEO Tapio Pajuharju.


Rietschel kommer från XPENG Sverige, där han har arbetat som vice VD och dessförinnan som försäljningschef. Innan XPENG hade Rietschel en lång karriär på Tesla som deras första anställda i Sverige och gick vidare från butikschef till Head of Enterprise Sales för Sverige, Danmark och Finland. Dessförinnan har han grundat Easycharge AB, en konsulttjänst inriktad på elfordon.


CEO Tapio Pajuharju: "Jag är oerhört glad över att få välkomna Andy Rietschel till Kamux. Sverige är en viktig tillväxtmarknad för oss och det är fantastiskt att ha en erfaren person inom bilbranschen, som leder vår svenska verksamhet. Andy har erfarenhet av att bygga framgångsrika team och leda lönsam tillväxt. Dessutom tillför han ytterligare värdefull erfarenhet av elbilar, elbilsverksamheten samt byggandet av en omnikanal-verksamhet till vår ledningsgrupp. Jag vill också rikta ett varmt tack till Kerim Nielsen för hans betydande insats som VD för Kamux Sverige."


”Jag ser fram emot att få börja på Kamux och fortsätta revolutionera marknaden för begagnade bilar i Sverige och leda teamet till ytterligare framgångar. Redan från första mötet stod det klart att både Kamux och jag hade samma vision om hur vi skulle ta saker till nästa nivå och jag känner mig stolt över att få börja arbeta med ett så starkt team," säger Rietschel.

Nyaste