Vi erbjuder gratis hemleverans i hela Sverige!

2023-02-23

Fortsatt bra efterfrågan på elbilar

Enligt en artikel i Carup.se kan den som är på jakt efter en begagnad elbil fynda en bil till lägre pris än tidigare, men det är inte säkert att de låga priserna håller i sig. Det kan vara ett bra att slå till just nu för den som har behov av att byta bil, enligt många som arbetar i bilbranschen.

Kamux är en av de allra största begagnathandlarna i Sverige och ser en fortsatt hög efterfrågan på elbilar, främst på bilar som inte är alltför dyra. 
– Teslas prisjustering på nybil justerade priset på marknadens begagnade Teslor något, en justering som nu verkar stabiliserats. I övrigt ser vi en fortsatt hög efterfrågan av elbilar i medelpris segmentet. Prisbilden på andra modeller bedöms ha varit relativt stabil den senaste tiden, säger Kerim Nielsen, Kamux VD.


Kamux har märkt att prismedvetenheten ökat hos begagnatköparna och råder kunderna att räkna noga på månadskostnaden. 
– Som kund behöver man noggrant räkna på den totala månadskostnaden för sitt ägande och därav stiger också efterfrågan på paketlösningar. Med det menas att kunden vill ha hjälp med att skräddarsy sitt köp och ägande som ska inkludera allt från finans och försäkring till övriga tillval redan innan bilen lämnat butikslokalen.


Fler vänder sig mot etablerade märken, något som kan ha att göra med att vi vill göra trygga val i en osäker tid.


– Vi lever i oförutsägbara tider och ser att kunderna efterfrågar de märken och modeller man associerar med trygghet och stabilitet. Utseende och extra funktioner blir inte lika viktigt som tidigare.


Nyaste