Vi erbjuder gratis hemleverans i hela Sverige!

2023-07-06

Svenskarna eniga: De är värst på vägen

Om du vill ses som en bra förare finns det anledning att fundera över vilket bilmärke du kör. Trots att många olika bilmärken rullar på vägarna varje dag är en stor del av svenskarna nämligen överens om vilket märke som har de värsta och bästa förarna bakom ratten. Det visar en ny undersökning genomförd av Kamux.


Dras en viss sorts förare till samma bilmärke eller påverkar bilen vår körförmåga? Oavsett finns det uppenbarligen ett samband. Svenskarnas åsikter om bilmärkets betydelse när det kommer till hur bra föraren kör är nämligen tydliga. I en undersökning från Kamux är nästan hälften av svenskarna (48 procent) överens om att de som sitter bakom ratten på det tyska bilmärket BMW kör sämst i landet. Ett överlägset resultat, då andraplatsen Audi väljs av 23 procent. Trots relativt få år på marknaden har Tesla-förare uppmärksammats på vägarna och tio procent av svenskarna anser att de som sitter bakom ratten i det Elon Musk-ägda bilmärket kör sämst.


Det går även att se viss skillnad mellan könen. Fler män än kvinnor anser nämligen att BMW- Audi- och Mercedes-Benz-förare kör dåligt, medan flest kvinnor anser att Porsche- och Tesla-förare kör dåligt.


– Alla bilmärken har sina fördelar och nackdelar och vilken bil som passar en bäst är högst individuellt. Därför är det spännande att se att så många svenskar verkar finna något slags samband mellan bilmärke och förare, säger Kerim Nielsen, VD på Kamux.


En stor del av svenskarna är även överens när det kommer till vilka bilägare som kör bäst. Korade till de bästa bilförarna är Volvoägarna, vilket mer än en fjärdedel (27 procent) av befolkningen tycker. Därefter kommer Toyota (13 procent) och Volkswagen (11 procent). BMW-förare har trots allt imponerat på en del på vägarna och fem procent av svenskarna anser att dem kör bäst.


Det bilmärket anser svenskarna har de sämsta förarna:

BMW – 48%
Audi – 23%
Mercedes-Benz – 20%
Porsche – 14%
Tesla – 10%


Det bilmärket anser svenskarna har de bästa förarna:

Volvo – 27%
Toyota – 13%
Volkswagen – 11%
Kia – 8%
Mercedes-Benz – 8%

Nyaste